Leder

En rose til butiksmedarbejderne

I Spanien og i Italien viser folk sammenhold fra deres altaner ved at arrangere gruppeklapperier for at hylde sundhedspersonalet i de 2 hårdt plagede lande, der topper listerne over flest corona-dødstal i verden.

Sådanne gruppeklapperier ville også være på sin plads at arrangere herhjemme. Alle ansatte på de danske hospitaler, læger, sygeplejersker og alle deres andre kolleger gør en kæmpeindsats her under corona-krisen. Det samme gør ambulance-reddere og plejehjemspersonale og andre faggrupper, som står i frontlinjen i kampen mod coronavirus.

De er sande helte og fortjener stor respekt og taknemmelighed for deres kæmpe indsats i denne helt særlige periode.

Men der er mange andre helte i tiden. Der er fx butiksmedarbejderne og alle de ansatte på lagrene, som sørger for, at vi alle kan få mad i en tid, hvor stort set alt i Danmark er lukket ned.

På facebook hylder formanden for Coop SuperBrugsen Malling, Verner Lynge, på bedste vis butiksmedarbejderne, hvor han sender en rose til Rosa, som er servicemedarbejder i kassen i SuperBrugsen Malling.

I sit indlæg hylder Verner Lynge de små helte i butikkerne, som han synes, fortjener lige så megen taknemmelighed som bl.a. hospitalspersonalet.

»Sådan en er Rosa. Hun sidder troligt ved kassen, scanner varer og smiler til forbipasserende kunder – hvoraf nogle tydeligvis ikke er glade ved situationen. Enkelte spørger – nervøst eller ængsteligt – hvornår der kommer en skærm op mellem kassemedarbejder og kunder. Så smiler Rosa, at det gør der om ganske få dage – tidligt i næste uge. Langt de fleste kunder er trygge ved Rosa, fordi hun stilfærdigt og betryggende gør sit arbejde så sikkert, det kan gøres lige nu. Med handsker og med hyppig brug af sprit«.

»Giv Rosa – eller hvem der nu sidder ved kassen i din lokale Coop – et smil og gerne en thumbs up næste gang du er på indkøb. Hun er en af Corona-krisens helte«, skriver formanden for Coop SuperBrugsen Malling.

Der er mange andre Rosa'er ude i butikkerne i disse dage, og den indsats, der ydes, kan ikke anerkendes nok. Selv Dronningen takkede i sin tale til nationen »butiksansatte, chauffører og alle, der passer deres arbejde under vanskelige forhold«. Det var en velfortjent hyldest fra monarken.

Selv om det er vanskelige forhold, der arbejdes under, kan dagligvarebranchen glæde sig over, at der holdes gang i hjulene – i modsætning til mange andre brancher, der lider store økonomiske tab og mange medarbejdere mister deres arbejde.

Restauranterne styrtbløder, fordi danskerne bliver hjemme. Det må alt andet lige give et boost til dagligvarehandlen, for mad skal folk jo have. Blandt de store vindere er tilsyneladende net-supermarkederne, hvor Coop.dk MAD og de andre spillere på markedet har oplevet stor fremgang.

Og så bliver det spændende at se, hvilken effekt de lukkede grænser får for danske dagligvarebutikker, efter der er sat en stopper for grænsehandel.
DLO Danmarks Leder Organisation | CVR: 17160117 | Markvangen 3, 8260 Viby J