Artikel 1

Hanne og Leila gjorde det: de har begge smidt 40 kg

2 områdeledere i Kvickly Silkeborg har gennemført »en lille uddannelse« på 3 måneder« og har tabt sig 40 kg.
 
– Vi skal aldrig veje 140 kg. igen!

Det er den klare melding fra kundechef Hanne Pedersen og F&G-leder Leila Bomholt i Coop Kvickly Silkeborg. De har begge haft en kampvægt på 140 kg., men de har også til fælles, at de begge har tabt 40 kg. i forbindelse med en »lille uddannelse på 3 måneder«.

Denne »lille uddannelse på 3 måneder« er en formulering, deres personlige træner, Lars Raundahl, selv bruger om det forløb, Hanne Pedersen og Leila Bomholt har gennemført.

Lars Raundahl, der er idrætsfysiolog og fysioterapeut, har fulgt og opmuntret og sparret med de 2 salgsledere fra Kvickly Silkeborg i en 3-måneders periode, og det har han tilsyneladende gjort så godt, at de har præsteret at smide de mange kilo.

– Uden Lars ville vi aldrig være nået i mål. Han har været helt fantastisk i de 3 måneder, vi havde ham som personlig træner, lyder det samstemmigt fra Hanne Pedersen og Leila Bomholt, som begge har haft 25 års jubilæum i Coop.
 
Betalt af kvickly
Det hele startede under en PU-samtale, som Leila Bomholt havde med sin varehuschef, Lars Agesen, i Kvickly Silkeborg.

– Han spurgte, om jeg troede, jeg kunne blive ved med at passe mit job, hvis ikke jeg tabte mig. Det satte en masse tanker i gang og blev startskuddet til processsen, fortæller Leila Bomholt.

Efter den samtale undersøgte Lars Agesen muligheden for at hyre og få betalt Lars Raundahl som personlig vægttabstræner i varehuset. Det blev et ja fra salgschefen i distrikt 830, Jan Kornum, og da projektet startede 1. maj 2017, var Hanne Pedersen også koblet på forløbet.

Sammen med Lars Raundahl blev der strikket et program sammen for de kommende 3 måneder. I den periode var han konstant med på sidelinjen for at sikre, at de to salgsledere fulgte planen til punkt og prikke.

– Lars Raundahl har en fantastisk evne til, at man får oplevelsen af, at man gør det for ens egen skyld. Han sendte opmuntrende sms-beskeder, og så vil jeg vove at påstå, at han er tankelæser. Han var hele tiden klar over, hvordan det føltes at gennemgå sådan et forløb, for-tæller Hanne Pedersen.

Leila Bomholt og Hanne Pedersen benyttede hver deres metode til at tabe de 40 over-flødige kilo, og de trænede på intet tidspunkt sammen i de 3 måneder. Leila Bomholt valgte at gå i fitnesscenter, mens Hanne Pedersen løb ude i den friske luft.

Men de havde stor gavn af hinanden på jobbet i Kvickly. Hér fulgte de hinanden tæt, og de havde hele tiden fuldstændig styr på, hvor meget den anden havde tabt sig. De har faktisk haft en form for konkurrence om, hvem der kunne tabe sig mest.

Andre medarbejdere i Kvickly Silkeborg – og sågar en del kunder – fulgte også interesseret med i, hvordan det gik med projektet.

– Det var kun med til at styrke vores motivation for at nå i mål, siger de begge.

træne i arbejdstiden. Som salgsledere – og joblønnede – har både Hanne Pedersen og Leila Bomholt friheden til selv at tilrettelægge deres arbejdsdag.

Alligevel er især Leila Bomholt taknemmelig for, at varehuschef Lars Agesen gav frihed til at træne i arbejdstiden. Hun var i fitness-center ca. 3 timer pr. uge i løbet af de 12 uger, seancen stod på.

– Det betød alt for mig. Jeg er mor til 2 mindre børn, og uden de fritimer fra jobbet kunne det ikke have ladet sig gøre for mig. Det er jeg meget glad, siger Leila Bomholt, som også synes, det er stort, at Kvickly Silkeborg har betalt timerne i fitness-centeret.

Lettere hverdag
Men ét er at tabe sig – noget andet er at fastholde vægttabet og ikke at ryge i fælden med lyn-hurtigt at tage kiloene på igen, når den første tids entusiasme damper af.

Denne velkendte situation er Hanne Pedersen og Leila Bomholt ikke dumpet i. De har fastholdt vægttabet på 40 kg., efter den »lille uddannelse på 3 måneder« var overstået i august 2017, og de er begge fast besluttet på, at sådan skal det fortsætte med at være.

– Jeg kommer aldrig til at veje så meget mere. Der er så mange fordele ved et vægttab, at jeg slet ikke kan se mig selv veje 140 kg. igen, siger Hanne Pedersen.

Vægttabet har betydet, at hun har en betydelig lettere hverdag, og efter at regelmæssig motion er blevet en fast bestanddel, kan hun slet ikke undvære det.

– Hvis jeg ikke træner, får jeg ubehag i kroppen, så nu kan jeg ikke undvære at få motion. Og mit arbejde i Kvickly er også blevet meget nemmere at overkomme. Jeg har simpelthen mere overskud.

Leila Bomholt har det på samme måde:

– Nu hænger mit arbejde og privatliv bedre sammen. Tidligere var jeg helt flad, når jeg kom hjem, og det eneste jeg orkede, var at sætte mig i sofaen og slappe af.

– Sådan er det ikke mere, og på mit arbejde kan jeg meget bedre overskue tingene. Jeg føler, jeg er blevet en bedre leder i »min« F&G-afdeling Det har jeg endda fået bekræftet af en medarbejder, som en dag sagde til mig, at hun er glad for, at jeg har gennemført mit vægttabsforløb. Det er meget tankevækkende, smiler Leila Bomholt.
 
Bekend kulør
Deres personlige træner, Lars Raundahl, får som nævnt meget ros af de 2 salgsledere for sin indsats i de 3 måneder, sam-arbejdet varede.

Idrætsfysiologen og fysioterapeuten driver firmaet Raundahl Performance, og han har en del års erfaring som behandler. Hér har han mødt mange mennesker og har ikke mindst opnået stort kendskab til mennesker.

– Jeg er god til at spotte folks motivation. Det er meget individuelt, og det gælder om at finde ud af, hvad der motiverer den enkelte.

For at opnå et så succesfuldt vægttab, som Hanne Pedersen og Leila Bomholt har præsteret, påpeger han bl.a. vigtigheden af, at projektet er afstemt med omgivelserne.

– Tingene skal være på plads i forhold til familien og arbejdet mv. Det gælder simpelthen om at bekende kulør overfor omgivelserne. Skriv på facebook, hvad man har gang i, og få sagt klart og tydeligt til kolleger og andre, hvorfor det er slut med at spise kage, siger Lars Raundahl.

I sit arbejde med Hanne Pedersen og Leila Bomholt fokuserede han også på at give dem en basal viden om kost.

– Jeg gør meget ud af at fortælle, at vores valg har en konsekvens. Det gælder ikke mindst på kostområdet. For meget mad og forkert mad sætter sig på sidebenene. Sådan er det så simpelt, understreger Lars Raundahl.
 
En god investering
De 2 salgslederes vægttabsprojekt er også blevet fulgt med interesse af Nanna Garau, som er HR forretningspartner i Brugskæderne. Hun er fuld af beundring over, at det lykkedes dem at smide så mange kilo.

– Det har været en super god investering for Kvickly Silkeborg. Varehuset har fået 2 medarbejdere tilbage i en meget bedre tilstand. Det er en stor gevinst for alle parter, pointerer Nanna Garau.

Det succesfulde forløb har foreløbig spredt sig til, at varehuscheferne i Kvicklys distrikt 830 er blevet tilbudt et lignende forløb med Lars Raundahl som personlige træner.

12 ud af de 15 varehuschefer i distrikt 830 har takket ja til at deltage i projektet.
DLO Danmarks Leder Organisation | CVR: 17160117 | Markvangen 3, 8260 Viby J