Ny CEO har fokus på kundeoplevelser

Koncerndirektør Kræn Østergård Nielsen afløser Peter Høgsted på posten som adm. direktør i Coop.

Kræn Østergård Nielsen er ny adm. direktør i Coop. Han afløste i uge 37 Peter Høgsted, der har siddet på Coops øverste administrative post i de seneste 7 år.

I 6 af årene har Kræn Østergård Nielsen også været en del af Coop ledelse.
Oprindeligt blev han ansat som direktør for Ejendomme og Detailudvikling i Coop i 2014. I 2015 blev han også direktør for IT og Teknologi, og i 2017 kunne han så lægge opgaven som finansdirektør til opgaverne som direktør for IT og ejendomme. Samtidig blev han en del af koncerndirektionen.

Nu tager han endnu et skridt og sætter sig for bordenden som adm. direktør for en af Danmarks største dagligvarekoncerner.

Kunderne i fokus
Allerede i den første pressemeddelelse, som Coop udsendte, stod det klart, at kunderne har Kræn Østergård Nielsens fulde opmærksomhed.

– Mine vigtigste opgaver bliver, at kunderne får endnu bedre oplevelser, når de besøger vores butikker. Førsteprioriteten bliver, at vi har Danmarks mest tilfredse kunder, proklamerede Kræn Østergård Nielsen.

Udtalelsen er uddybet i flere interviews, hvor det også fremgår, at Coops adm. direktør foretrækker at præsentere flere små forbedringer i butikkerne løbende frem for at komme med kæmpe-erklæringer. Altsammen for at gøre butikkerne så attraktive for kunderne som muligt.

– Fokus er på kundernes oplevelser og dermed at sikre de rigtige priser, service og udvalg. Der er også en masse andet omkring det, som er vigtigt. Men mit fokus er på basisdriften. Når vi har styr på det, kan vi rette blikket mod andre ting, udtaler han til finans.dk.

Samme retning
Kræn Østergård Nielsen understreger dog flere steder, at retningen for Coop bliver den samme med ham for bordenden.

Han har som en del af direktionen været med til at udarbejde den nuværende strategi. Og den retning fortsætter.

– Jeg lægger vægt på, at vi fastholder og udvikler Coops særpræg som den ansvarlige, grønne dagligvarevirksomhed med fokus på kvalitet, klima, økologi og den stærkest mulige lokale forankring. Og som branchens digitale frontløber, hvor vi med ny teknologi gør kundernes hverdag nemmere. Endelig vil jeg sikre, at vi er én virksomhed, der taler godt og konstruktivt sammen og samles om at gøre den størst mulige forskel for vores næsten 1,9 millioner danske ejere og kunder, udtalte Kræn Østergård Nielsen i pressemeddelelsen fra Coop.

Mere magt til butikkerne
Særligt det sidstnævnte om at sikre et godt og konstruktivt samarbejde er taget godt imod i Coops bagland og brugsforeninger.
Her har utilfredsheden med Peter Høgsted til tider været så stor, at den har skygget for mulighederne for at udvikle Coop sammen.

– Det er jo in-gen hem-me-lig-hed, at vi til ti-der har brugt me-get tid på at dis-ku-te-re in-ter-nt, siger Kræn Østergård Nielsen til Børsen, hvor han taler for at give mere indflydelse til kæderne og butikkerne, som også skal inddrages i flere beslutninger end tidligere.

Oplagte valg
Valget af Kræn Østergård Nielsen er flere steder nævnt som det oplagte valg. Han er vellidt, dygtig og kender til Coops særlige struktur med 2 strenge.
Coops formand, Lasse Bolander, begrunder bestyrelsens valg således:

– Med Kræn får vi en adm. direktør, der er respekteret af alle dele af Coop-familien. En leder som gennem de seneste snart 7 år har dokumenteret særdeles stærke resultater og som har den fundamentale forståelse for Coops egenart som en medlemsejet virksomhed, siger Lasse Bolander.

Og skønt opbakningen til valget af Kræn Østergård Nielsen er stor, har der været enkelte skeptiske røster fremme om, at udskiftningen af Coops øverste direktør kommer nu for at sikre ro omkring valget til formandsposten i Coop i foråret 2021. Et valg, hvor Lasse Bolander har meddelt, at han genopstiller.

– Det her har ikke noget med mig og min formandspost at gøre. Det er udelukkende, fordi bestyrelsen mener, at med en ændret markedssituation og de udfordringer, som vi står over for, ønsker vi en ny profil i spidsen, lød det skarpe svar fra Lasse Bolander efter afskedielsen af Peter Høgsted.

DLO Danmarks Leder Organisation | CVR: 17160117 | Markvangen 3, 8260 Viby J