Faglig stolthed er i højsædet i SuperBrugsen Nibe

Slagter og delikatesse er hjertet af SuperBrugsen Nibe, og afdelingen har efter et par turbulente år fundet formen igen. Opskriften er god service og høj kvalitet.
 
Af Malene Folke Sørensen
 
Er der to ting, som kunderne i SuperBrugsen Nibe kan være sikre på, så er det, at kundeservice og kvalitet er i top.

I slagter- og delikatesseafdelingen betyder det, at man prioriterer dansk kød og fører profilvarer som Bornholmergrisen, Premium, Kildegården og Dansk Kalv, den betjente disk er åben og byder på saftige bøfmenuer til weekenden og de lette retter som stjernekaster, sliders, sandwichs og smørrebrød på hverdage, mens røgvarer er noget, man selv producerer. Hertil kommer naturligvis mad ud af huset.

– Det handler om faglig stolthed, mener slagtermester Bjarke Skau, som er ham, der har lagt linjen om først og fremmest at forhandle dansk kød af en god kvalitet.

– Kødet er måske tre-fire kroner dyrere, men det handler også om moral og etik, og jeg kan love dig for, at kunderne véd, hvad de køber ind på, siger han.

Herudover er den personlige kontakt med kunderne og høj service afgørende for afdelingen, der med sine seks medarbejdere, står for omkring 20 procent af omsætningen i SuperBrugsen Nibe.
– Det er jo på den personlige service, at vi kan distancere os til discount-butikkerne. Derfor er det vigtigt for os, at vi kender vores kunder og véd, hvordan de vil have stegt deres bøf, eller hvordan deres rullepølse skal krydres, siger slagtermesteren.

Slagtermester vendte hjem

Selv er Bjarke Skau på fornavn med de fleste kunder. Slagtermesteren bor i Nibe og er træner på byens Jyllandsserie-fodboldhold.

– Det har naturligvis både sine fordele og ulemper, at man lever i lokalsamfundet, og jeg skal i hvert fald nok få det at vide, hvis noget er galt, hvis jeg er ude at gå en tur eller er på stadion, smiler han.

Og netop kombinationen af det lokale tilhørsforhold og faglig stolthed gjorde, at han i december 2023 vendte tilbage til SuperBrugsen Nibe efter et par år uden for Coop.

– Jeg bor og handler jo lokalt, så jeg havde gået og holdt lidt øje med det, fortæller han om en tid, som blev lidt mere turbulent i SuperBrugsen Nibe, end forventet.

For at tage det fra begyndelsen, så efterlod Bjarke Skau lidt af et tomrum, da han efter 11 år som slagtermester tilbage i 2021 valgte at prøve noget nyt.

På samme tid stod SuperBrugsen Nibe overfor et uddelerskifte, og det betød, at der var både ny uddeler og ny slagtermester ved indgangen til 2022. Alt startede godt ud. Slagterafdelingen blev udvidet mere delikatesse og den betjente disk med færdigretter blev introduceret.

Men omstændigheder gjorde, at uddeler Rikke Kristensen måtte afskedige både den første og den anden slagtermester.

– Det var hårdt, husker Rikke Kristensen, der kom med en lang ledelseserfaring fra både SuperBrugsen og 365discount, men for hvem, slagter og delikatesseområdet var helt ny.

Rikke Kristensen er derfor mere end glad for, at det lykkedes at hente Bjarke Skau tilbage til SuperBrugsen Nibe.

– Slagter og delikatesse er hjertet i SuperBrugsen Nibe, og Bjarke betyder meget. Kunderne kommer jo ikke i SuperBrugsen for at handle. De kommer for at handle hos Bjarke. Han er samtidig meget ærekær, og det passer mig godt, for jeg er meget en basispige, så vi har et supergodt makkerskab, roser Rikke Kristensen.

Vinder kunderne tilbage

De seneste to år er salget i slagter og delikatesse da også steget, og både uddeler og slagtermester vurderer, at man stille og roligt henter flere af de kunder tilbage, som i en periode søgte mere mod MENY i Skalborg.

Bjarke Skau kan se, at der kommer nye ansigter til ved disken i slagter og delikatesse. Men også salget af dagens tilbud stiger støt. Det er ikke ualmindeligt at sælge omkring 600 stykker smørrebrød om ugen, hvor af et par hundrede sælges direkte i vinduet.

For at sikre en stabil, høj standard i disken og afdelingen, arbejder medarbejderne i slagter og delikatesse på tværs. Det betyder konkret, at alle kan det samme. Delikatessemedarbejderne kan skære en bøf, og slagterne kan fylde boksene i disken.

– Det var et helt nyt hold, jeg kom tilbage til, så vi skulle lige have rytmer og rutiner tilbage, fortæller Bjarke Skau.
Slagtermesteren holder en skarp disciplin og orden i sin afdeling, og brugte den første tid på at rydde op og sætte i system, så arbejdsgangene kunne glide bedre.

Derudover sendte han som noget af det første slagtereleven over i delikatessen, så han kunne lære arbejdet fra bunden.

– Det er vigtigt for mig, at vi alle kan det samme, så kunderne oplever den samme gode service, siger Bjarke Skau.

Han kan se på omsætningen, at det går den rigtige vej, og kan se, at det særligt er kød, der sælges mere af – til gengæld er avancen højere på delikatessen. Samtidig kommer den øgede kundestrøm hele SuperBrugsen til gode.

Det samme gør mad ud af huset og de mere faste leverancer af grillpølser til idrætsforeningens afslutningsfest og Jyllandsserie-holdets hjemmekampe på stadion.

Hertil kommer, at SuperBrugsen leverer mellem 6-8.000 pølser om året til byens prisbelønnede ishus, Guf & Kugler, som har lanceret en særlig gourmethotdog.

– Vi er valgt på smag, størrelse og pris, og det er med til at give en faglig stolthed, siger Bjarke Skau.
DLO Danmarks Leder Organisation | CVR: 17160117 | Markvangen 3, 8260 Viby J