Artikel 2

Unge ledere passede butikken

3 unge ledere fra andre SuperBrugser trådte til og tog over, da medarbejderne i SuperBrugsen Glesborg tog på teambuilding.

Man kan naturligvis ikke bare lukke butikken i 2 døgn, fordi medarbejderne skal på team-building. Men hvad gør man så, når man gerne vil have alle faste medarbejdere med?

I SuperBrugsen Glesborg på Djursland kontaktede uddeler Heine Petersen gode uddeler-kollegaer og spurgte, om han kunne »låne« et par unge ledere til at passe butikken, mens de faste medarbejdere var væk.

Det kunne han. 12.-13. juni blev den daglige ledelse af SuperBrugsen Glesborg derfor varetaget af 3 unge ledere: Rasmus Laursen, ledertrainee i SuperBrugsen Hammel, Andreas Storgaard Pedersen, Frugt & Grønt-leder i SuperBrugsen Galten og Rasmus Dam Pedersen, nyuddannet leder fra Coop SuperBrugsen Lystrup.

– Det er sjovt at prøve noget anderledes, lød den samstemmende forklaring fra de unge ledere, der alle var optaget af at stå med det fulde ansvar for driften.

Det fulde ansvar
Uddeler Heine Petersen havde naturligvis lagt sit mobilnummer til dem i tilfælde af akutte situationer.

– Heine har sagt, at vi bare kan ringe – men at det ikke er sikkert, at han tager telefonen, fortæller de unge ledere. Ambitionen er da også at klare butikken selv. For det er en sjælden mulighed at prøve kræfter med en uddelers job, mens man stadig er ganske ny.

– Heine har gjort det helt klart, at vi har ansvaret, siger Rasmus Dam Pedersen.

De 3 unge ledere har alle været til et enkelt forbesøg i butikken inden overtagelsen, og i løbet af de 2 dage i butikken skiftes de til at være »uddeler».

Udover dem selv er de faste servicemedarbejdere på arbejde.

– Vi mødte ind tirsdag morgen, og onsdag aften afleverer vi butikken, så den er salgklar torsdag, når de faste medarbejdere møder ind, fortæller de unge ledere.
 
Unge ledere med en fortid
De 3 unge ledere er ikke helt tilfældigt udvalgt. Alle har forbindelse til SuperBrugsen Glesborg i en eller anden udstrækning.

Rasmus Laursen, SuperBrugsen Hammel, kender butikken fra sin pap-mor, der er ansat i Glesborg og er blandt deltagerne på teambuilding-turen.

Da han holder af at udfordre sig selv, var han hurtig med på idéen om at overtage butikken i 2 dage.

– Jeg syntes, det var interessant, da Claus Ljungdahl fortalte om »Karriere på tværs«, og jeg vil gerne selv prøve at arbejde i andre butikker. Også gerne i Dagli’Brugsen og Fakta, fortæller Rasmus Laursen, der kva sin uddannelse som ledertrainee har fået lov at snuse til arbejds-gangene i forskellige butikker før.

Noget han gerne gør igen, hvis lejligheden byder sig.

– Coop-butikkerne er vant til at hjælpe hinanden. Det gør vi ikke så meget i A-butikkerne, men her var en mulighed, siger han.

Andreas Storgaard Pedersen er til daglig Frugt & Grønt-leder i SuperBrugsen Galten.
Som ganske ung begyndte han sin karriere i Coop som servicemedarbejder i SuperBrugsen Glesborg.

Han var derfor heller ikke i tvivl om, at han gerne ville give en hjælpende hånd. Og ved at bytte et par vagter, fik han fri til at lægge sine kræfter i Glesborg et par dage i juni.

– Det giver noget erfaring, at man får lov til at styre det hele selv i et par dage. Det kan jo godt være, at det er noget, man skal bruge senere, mener Andreas Storgaard Pedersen.

Allerede i løbet af den første dag i butikken har han snuset rundt i Frugt & Grønt-afdelingen for at se, om der er fif og gode idéer at tage med hjem.

– Det ser godt ud i Frugt & Grønt. Så nu må jeg ind og kigge på tallene og se, om der er noget, der virker, og som jeg skal tage med hjem, siger han.

Rasmus Dam Pedersen, der er nyuddannet leder fra Coop SuperBrugsen Lystrup har et helt specielt forhold til SuperBrugsen Glesborg. I 7 år var han servicemedarbejder i butikken, og han genkender stadig flere af kunderne.

– Det er min hjembutik, konstaterer han, der sådan set overvejer at skifte branche til ejendomsmægler men alligevel stillede op i SuperBrugsen Glesborg.

– Min tidligere uddeler i Lystrup havde lovet mig væk, efter jeg var stoppet. Men selvfølgelig vil jeg gerne hjælpe, siger Rasmus Dam Pedersen.
DLO Danmarks Leder Organisation | CVR: 17160117 | Markvangen 3, 8260 Viby J