Stabiliteten er sikret i SuperBrugsen Thisted

– Vi er »de lokale helte«, siger uddeler Rasmus Aarhøj om sig selv og souschef Lars Malmberg. De er begge Thisted-drenge og er vendt tilbage for at rette skuden op i Coop SuperBrugsen Thisted. Alt peger i retning af, at butikken kommer ud med et super flot resultat i 2019 – trods en meget høj husleje.

»Vi har i Thisted en rigtig succeshistorie, hvor en tidligere souschef og en flaskedreng er vendt retur til SuperBrugsen Thisted som hhv. uddeler og souschef. De er begge unge og fremtidens ledere i Coop. De løfter driften i meget positiv retning og skaber en fantastisk stemning i butikken med diverse aktiviteter i lokalsamfundet og diverse samarbejde med øvrige erhvervsdrivende i byen«.

Det var ordlyden i en mail, som salgschef i SuperBrugsen, Peter Gabriel, midt i juli sendte til Butikslederens redaktion.

Peter Gabriel havde lige været i Coop SuperBrugsen Thisted med kage for at fejre juni-resultatet med uddeleren, souschef og det øvrige, stærke Thisted-hold, som endnu ikke var gået på ferie.

I mailen opfordrede Peter Gabriel samtidig Butikslederens rullende journalister til at tage en tur fordi SuperBrugsen Thisted til et interview med uddeler Rasmus Aarhøj og souschef Lars Malmberg.

Som sagt så gjort. Desværre var souschef Lars Malmberg netop taget på ferie. Men uddeler Rasmus Aarhøj var på pladsen, og han tog sig tid til at fortælle om den positive udvikling, butikken er inde i.

– SuperBrugsen Thisted har haft det lidt hårdt med 3 uddelere på bare halvandet år. Det er slet ikke godt for en butik som denne, som har rigtig mange loyale kunder. De foretrækker stabilitet og ro og kan godt lide at komme ned og sig goddag til kendte ansigter, fortæller Rasmus Aarhøj.

2 Thisted-drenge

Netop stabilitet er den 37-årige uddeler garant for. Han er så at sige flasket op i SuperBrugsen Thisted – først som flaskedreng og fra 2009-2016 som souschef. Så fik han lyst til at prøve kræfter udenfor Coop, men i december 2018 vendte han tilbage som uddeler – og hér har han tænkt sig at blive.

Souschefen Lars Malmberg har nogenlunde samme historik, og han var netop vendt tilbage til butikken, da Rasmus Aarhøj blev uddeler.

– Vi er 2 Thisted-drenge, som er tilbage. Vi er thyboer, og vi kender mentaliteten på de her kanter. Her ser man folk an, og for folk udefra tager det tid at blive lukket ind i varmen.

3 uddelere på blot halvandet år har kostet omsætning, som har været faldende siden 2016. Men siden det lokale makkerpar, Rasmus Aarhøj og Lars Malmberg har taget over, går tingene i den rigtige retning igen.

– Vi er »de lokale helte«, som vil dét her. Vi stræber efter succes som henholdsvis førstegangs uddeler og souschef, og med det gode hold på i alt 55 personer bag os skal det nok lykkes, siger uddeleren.

Slagtermester Flemming Bangsgaard Nielsen, der kommer fra SuperBrugsen Glyngøre, er forholdsvis ny, men ellers er det den trofaste skare, som trækker læsset.

Eksempelvis er der kulturbæreren over dem alle, blæksprutten Aase Hyldig, som sidste år fejrede 40 års jubilæum i butikken. I bageriet er der også stabiltiet med bagermester Jan Jørgensen i spidsen. Han har været i Kvickly/SuperBrugsen Thisted i 28 år.

Måske overskud i år – trods skyhøj husleje

Butikken var indtil 2007 et Kvickly varehus. Først var den en selvstændig Kvickly med både p-kælder og cafeteria til 210 gæster.

Da økonomien begyndte at vakle, blev bygningen solgt til en ekstern investor. Det medførte en skyhøj husleje, som Coop har døjet med lige siden, da bestyrelsen i den selvstændige forening kastede håndklædet i ringen og lod Coop drive butikken – først som Kvickly og fra 2007 som SuperBrugs.

SuperBrugsen har i dag et salgsareal på 2000 kvm, men butikken betaler husleje for et areal, som er mindst dobbelt så stort. Det er det gamle cafeteria, store lagerrum og personalefaciliteter, som i dag står gabende tomme, men som SuperBrugsen/Coop fortsat betaler husleje til.

– Vi er tynget af en mega høj husleje. Havde vi ikke haft det, ville vi have haft overskud for længe siden. Men vi kender betingelserne, og vi fortsætter linjen med at drive en pæn, ryddelig og tilgængelig butik, hvor vi bestræber os på at give folk en oplevelse, siger Rasmus Aarhøj.

Beskeden som thyboen er, skal vi langt hen i interviewet, før uddeleren fortæller, at hvis holdet i Thisted formår at holde niveauet året ud, så tyder det på et plus på bundlinjen i 2019 – trods den meget høje husleje!

– Vi kører indeks 109 på avancen foreløbigt i år. Det betyder konkret, at hvor vi budgetterer med et minus på bundlinjen, ser det ud til, at vi kommer ud med et plus. Hvis vi holder kadencen resten af året, så kommer vi ud med overskud, lyder det optimistisk fra uddeleren.

DLO Danmarks Leder Organisation | CVR: 17160117 | Markvangen 3, 8260 Viby J