Lederen

Juleudsmykning og Portvinsbrugs

I denne uges blad er der 2 artikler fra brugsforeninger, som tør lidt mere og gør lidt mere.
I Dagli’Brugsen Øse i Nordenskov ved Varde er uddeler Kim Rudebeck gået all-in, hvad juleudsmykning angår, og frem til 31. december kan medarbejdere og bestyrelse bryste sig af, at den vestjyske Dagli’Brugs formentlig er den smukkeste julepyntede dagligvarebutik i Danmark.

Det er kongelig hofleverandør Bjarne Als fra Bering House of Flowers i København, som sammen med 4 medarbejdere i løbet af 2 dage forvandlede butikken til et eventyrligt julelandskab.

Prisen for den fornemme juleudsmykning forbliver en hemmelighed mellem Kim Rudebeck og bestyrelsen, men billigt har det helt sikkert ikke været at bestille en opgave hos Danmarks bedste blomsterdekoratør.

Men i Dagli’Brugsen Øse er man parat til at turde lidt mere og gøre lidt mere end det sædvanlige – og betale prisen for det, selvom det ikke her og nu er en overskudsforretning.
Men som Kim Rudebeck siger i artiklen, kræver det kreativitet at sikre, at Nordenskovs eneste dagligvarebutik overlever.

– Det er både sjovt og nødvendigt, at Dagli’Brugsen skiller sig ud med sådan en aktivitet. Hvis foreningen ikke gør noget, så er den her ikke i fremtiden, siger Kim Rudebeck.

Uddeler Claus Villumsen i SuperBrugsen Give har også bevæget sig ud over det sædvanlige ved at drive Portvins-Brugsen – en nicheforretning, som har vokset sig stor med salg af portvin i år på 2,5 millioner kr.

SuperBrugsen Give er klart den dagligvarebutik i Danmark med det største sortiment af portvine. Lige nu er der 342 forskellige mærker/huse/årgange i sortimentet.

Med Portvins-Brugsen er det lykkedes Claus Villumsen at kombinere arbejdet med sin passion for portvin. Efter flere års indsats har han samtidig formået at gøre nicheforretningen så kendt, at kun 15-20 pct. af portvinssalget foregår i Super-Brugsen. Hele 80-85 pct. handles online og via facebook-siden PortvinsBrugsen Give.

Hverken juleudsmykningen i Dagli’Brugsen Øse eller PortvinsBrugsen i Give var blevet en realitet uden bestyrelsernes opbakning, og for både Kim Rudebeck og Claus Villumsen gælder det, at de sender et anerkendende nik til deres bestyrelser for at give uddelerne friheden til dedikere interesser og kræfter til gode initiativer i butikkerne.
DLO Danmarks Leder Organisation | CVR: 17160117 | Markvangen 3, 8260 Viby J