Lederen

Fra næsten fallit til spritnyt butiksanlæg I 2010 var SuperBrugsen Billund meget tæt på at gå konkurs

– Torsdag 15. juni 2017 åbnede Billund Brugsforening en spirtny SuperBrugs på en ny placering efter en investering på 40 millioner kr.

Sådan kan det gå op og ned i dagligvarebranchen, men heldigvis for SuperBrugsen Billund er en stor nedtur vendt til en gedigen optur med meget gode fremtidsudsigter.

Som beskrevet inde i bladet invaderede kunderne den helt nye SuperBrugs på Vejlevej i Billund på åbningsdagen 15. juni, og da dagens omsætning blev gjort op, var der solgt for 537.000 kr. fra de 4 udgangskasser.

Åbningen af den nye butik var kulminationen på den hårde indsats gennem flere år, som uddeler Steven Nielsen og hans team i Billund har lagt i at bringe SuperBrugsen Billund på fode igen.

I 2010 stod Steven Nielsen som ny uddeler i butikken i en situation, hvor han skulle skaffe 10 millioner kr. for at holde den stærkt konkurstruede forening oven vande.

Ingen finansielle institutter ville på det tidspunkt – midt under finanskrisen – låne Billund Brugsforening penge. Men Brugsforeningernes Låneforening troede på redningsprojektet og lånte foreningen i Billund 10 millioner kr. uden sikkerhed.

Det var en god beslutning, for de følgende 3 år blev der skabt en driftsforbedring på 5 millioner kr., og efter 2013-regnskabet var SuperBrugsen Billund i stand til at ekstra-afdrage 2 millioner kr. på gælden til Brugsforeningernes Låneforening.

Den gode udvikling er fortsat lige siden, og kronen på værket er det spritnye anlæg til 40 millioner kr. på Vejlevej. Tidligere lå der 6 parcelhuse på arealet, men de blev opkøbt af Kirkbi – ejervirksomheden bag Lego – og blev derefter revet ned. Billund Brugsforening købte efterfølgende grunden og står i dag som ejere af hele anlægget.

Til gengæld har Billund Brugsforening solgt den gamle butik til Kirkbi, som i øjeblikket er i fuld gang med at opføre det nye Lego House på Butikstorvet tæt på den nu tidligere SuperBrugs. Lego House bliver til et oplevelsescenter, som forventer omkring 300.000 besøgende om året.

Med en helt ny butik på en trafikorienteret beliggenhed på Vejlevej synes fremtiden lys for SuperBrugsen Billund, som igen i år kan se frem til mange besøgende i Legoland, Lalandia – og det nye Lego House, som åbner 28. september.
DLO Danmarks Leder Organisation | CVR: 17160117 | Markvangen 3, 8260 Viby J