Artikel 1

»Der skal bygges Brugs hvert 20. år i Hammershøj«

Dagli’Brugsen Hammershøj flytter ind i et splinternyt butiksanlæg til ca. 18 millioner kr. inden påske 2019.

Borgerne i Hammershøj mellem Randers og Viborg får en ny Brugs hvert 20. år.

Det har været situationen siden slutningen af 1940´erne, og da det nu er ca. 20 år siden, foreningen flyttede ind i det nuværende anlæg, er tiden kommet til at rykke teltpælene op endnu engang.

Sådan går snakken lystigt blandt bestyrelsen og medarbejderne i Dagli’Brugsen Hammershøj, som – hvis alt går efter planen – kan tage et splinternyt butiksanlæg til ca. 18 millioner kr. i brug inden påske 2019.

– Det er bestyrelsen, som kan tage æren for, at vi bygger en helt ny Dagli’Brugs. Jeg var i starten noget forbeholden, for vi har jo et super fint anlæg, og det er mange penge at putte i et nyt. Men nu er jeg 100 pct. med på ideen. Vi fremtidssikrer os, og det hele bliver bare så godt, siger uddeler Bo Kyndi.

15.000 kvm grund
Den kommende Dagli’Brugs bliver bygget skråt overfor den nuværende butik i rundkørslen i Hammershøj.

Hér ejer foreningen en 15.000 kvm stor grund, hvor der tidligere lå et cementstøberi. Prisen for 7 år siden var 1,6 millioner kr., og årsagen til, at foreningen købte den, var på det tidspunkt for at få plads til at opføre et OK-tankanlæg.

Først for 3 år siden kom bestyrelsen med formanden Peter Seeberg i spidsen på ideen med også at bygge en splinterny butik på grunden.

– Vi råder over et fint anlæg, som blev bygget så sent som i 1999. Men vi er klemt inde her på grunden og har store problemer med parkering og varelevering. Det problem løser vi med en helt ny butik. Samtidig får vi mulighed for at gøre forskellige ting, som vi ikke har mulighed for nu – eksempelvis etablering af en delikatesse, siger Bo Kyndi.

Den nye butik får et salgsareal på hele 900 kvm, og indvendigt bliver den langt hen ad vejen en kopi af Dagli’Brugsen Thorsager, som der var en reportage fra i Butikslederen nr. 11.

Dagli’Brugsen Thorsager har oplevet kraftig vækst efter opførelsen af ny butik på en »Rema 1000-placering« ud til en meget trafikeret vej.

En sådan »Rema 1000-placering« har Dagli’Brugsen Hammershøj allerede nu ved den befærdede hovedvej 16 mellem Randers og Viborg. Alligevel tror Bo Kyndi, det vil være muligt at øge omsætningen væsentligt, når den 900 kvm nye Dagli’Brugs står klar.

– Vi omsætter nu for 22,5 millioner kr. i butikken, men i den nye butik satser vi på en solid stigning. Det bør være muligt i en større og forbedret butik – især når man ser på hvilke stigninger, Dagli’Brugserne i Thorsager og Ørum på Djursland har opnået, efter de har åbnet spritnye butikker ud til trafikerede veje, mener uddeleren i Hammershøj.

Dagli’Brugs afløste kro
Den nuværende – og meget velholdte – butik blev som nævnt opført i 1999. Tidligere lå der en kro på grunden. Men da den brændte ned, øjnede bestyrelsen og den daværende uddeler, Christian Andersen, muligheden for at opføre en ny Dagli’Brugs på stedet.

Hér har butikken altså ligget i knap 20 år med lejligheder på 1. salen. Om knap et års tid kommer bygningen efter al sandsynlighed til at indeholde endnu flere lejligheder, for planen er netop, at butikken skal sælges og ombygges til lejligheder.

– Det var meget fremsynet af Christian Andersen og bestyrelsen, da de dengang udnyttede muligheden for at opføre en helt ny butik. Men i dag står vi i en situation, hvor vi har for lidt plads, og der skal investeres 5-6 millioner kr. for at holde den helt opdateret. Derfor giver det mening at flytte over i en helt nyt anlæg, selv om vi står med en butik, som mange sikkert vil misunde os, påpeger Bo Kyndi.

Delikatesse og F&G
Det er formanden for bestyrelsen, Peter Seeberg, som langt hen ad vejen står for byggeprocessen, mens Bo Kyndi tager sig af den butiksvendte del. Og uddeleren glæder sig til opgaven med at fylde rammerne ud i den nye butik.

– En delikatesse har aller-højeste prioritet. Det kan vi ikke tilbyde kunderne nu, men i fremtiden vil vi være leveringsdygtig i covenience og take-away af bedste kvalitet.

– Derudover skal vi have ansat en salgsleder for Frugt&Grønt, som ene og alene skal stå for at banke den afdeling op til nye højder.

– Det er blot nogle af de planer jeg har, når vi til påske næste år står med en 900 kvm stor butik, masser af parkeringspladser udenfor og 6000 biler, som dagligt kører forbi vores nye anlæg, lyder det fra en optimistisk uddeler i Hammershøj.
DLO Danmarks Leder Organisation | CVR: 17160117 | Markvangen 3, 8260 Viby J