Artikel 1

Ny Irma åbnet på Hellerup Station

Den nye Irma Hellerup Station er Irmas første urbane madhus.

Det er slut med konceptet »Lille Irma«, men med sine knap 300 kvm butiksareal er Irma Kædens lille ny ikke stor.

Alligevel var forventningerne tårnhøje og spændingen hang tæt i lokalet, da Irmas direktør, Søren Steffensen, i uge 10 kunne klippe snoren til en splinterny Irma i den gamle postbygning ved Hellerup Station nord for København.
 
Åbningen kommer i kølvandet på 11 butikslukninger i den sjællandske provins og lanceringen af en ny strategi om at forandre Irma-butikkerne til urbane madhuse for idealister og madelskere.

Emmer af kvalitet
Irma Hellerup Station adskiller sig da også væsentligt fra de øvrige Irma-butikker ved at have stor fokus på convenience food og hurtig mad til kunder på farten.

Altsammen i en deluxe-udgave sammenlignet med den take away og convenience food, som kunderne er vant til fra fx. discountbutikker og kiosker.

Derfor kan man i Irma Hellerup Station købe alt fra gærhævede pølsehorn, protein-salater og sandwich fra C-Måltid til friskpresset økologisk juice fra Frankly, LetzSushi og friskbagte, økologiske brød og kager fra den københavnske bagerkæde Reinh van Hauen.

– Vi skal vinde kunderne på kvalitet og kundeservice, hvilket også er Irmas varemærke, slår butikschef Frank Sussemiehl fast.

Kvalitets- og mærkevarer er da også i overtal på hylderne i Irma Hellerup Station, der er blandt de første til at intro-ducere et nyt område med veganer og vegetarmad. »Grønt Måltid«, som konceptet kaldes, er placeret strategisk midt i butikken. På samme måde er alle økologiske varer placeret ved indgangen.
 
Det friske brød er allerede i indgangspartiet, hvor også et nyt »Coffee to Go«-koncept tager imod kunderne.
 
Men Irma Hellerup Station har også fået plads til alminde-lige dagligvarer som kaffe, mejeri og kolonial. Ja, selv vinen har fået sin egen lille afdeling bagerst i butikken, hvor der naturligvis også er blevet plads til et afslåst skab med Irmas dyreste vine.

– Vores traditionelle kunder bliver folk på farten, men vi har også et supermarked i ryggen, og derfor adskiller vi os fra de andre butikker i området, siger Frank Sussemiehl og henviser til den nærliggende Netto og 7-Eleven kiosken på Hellerup Station.

Man lærer af sine fejl
Det er butikschefens første butiksåbning, og han har glædet sig længe til at træde ud i
rampelyset og møde kunderne.

– For mig er det en superfed udfordring at være med til at åbne en ny butik. Jeg elsker at stå på de skrå brædder, hvor det hele er lidt usikkert, og der er risiko for at fejle. For det er ens fejl, man lærer af, siger butikschefen, der står i spidsen for et nyt team på 6 faste medarbejdere og yderligere ca. 10 unge.

Frank Sussemiehl konstaterer tilfreds, at butikken står flot på åbningsdagen – og at den åbnede til tiden. Herfra begynder alt det sjove.

Der er da også lidt event over åbningsdagen, hvor de kvindelige medarbejdere er klædt i Irma-pigens blå kjole. Endnu et par Irma-piger går rundt i området omkring butikken og lokker med gratis kaffe og chokolader til kunderne i butikken.

Og i dagene op til åbningen har Frank Sussemiehl arrangeret, at et par Irma-piger afleverede små goodiebags til naboerne vedlagt et lille »Hej Nabo«-kort.
Goodiebagen indeholdt nogle af Irmas egne varer som chokolade, oliven, håndsæbe mm. Og den blev afleveret personligt af en Irma-pige.

– Ja, vi har en del ambassader i området, så vi skulle ikke lige sætte en brun papirpose ved hoveddøren, griner Frank Sussemiehl og understreger så, at det at hilse personligt på en nabo også er vigtigt.

Takkekort fra kunderne
I det hele taget ér og bliver kundeservice et vigtigt para-meter i Irma Hellerup Station.
Kundernes oplevelse af butikken, medarbejderne og betjeningen er vigtig for butikschefen, og han har taget en lille gimmick med sig fra sine tidligere butikker – senest Irma Næstved og før Irma-tiden en længere årerække i Føtex.

Gimmicken består fysisk af et lille kort på størrelse med et visitkort og påtrykt teksten »Tak for en ekstra god service«. De små takkekort deler Frank Sussemiehl på udvalgte dage ud til kunderne med en opfordring til at give kortet til en medarbejder, som har ydet en særlig god service.

– Og jeg understreger, at de kun skal give kortet, hvis de føler, de har fået en ekstra service, pointerer han.

Når dagen er omme, indsamler butikschefen takkekortene, og det bliver afsløret, hvem af medarbejderne, der har scoret højest på kundeservice i denne omgang.

– Jeg kan godt lide at gøre sådan nogle ekstra ting, siger Frans Sussemiehl, der også gerne kører en rask lille konkurrence på kassedifferencer.

– Vi er vel alle konkurrence-mennesker, og medarbejderne synes, at det er sjov. Samtidig får jeg en chance for at rose medarbejderne og give feedback, forklarer butikschefen, der bruger de små konkurrencer og gimmicks til både at skabe god stemning blandt kunderne og i butikken og motivere medarbejderne i deres arbejde.

Klar til start
Et godt arbejdsklima er vigtigt for Frank Sussemiehl, og fundamentet for det er lagt med det helt nye team, som butikschefen selv har samlet.

Selv tiltrådte Frank Sussemiehl i begyndelsen af januar, hvor han brugte den første tid på at planlægge og forberede åbningen blandt kollegaerne på Irma-gangen i Albertslund.
Selve butiksteamet har arbejdet sammen et par uger op til selve åbningen, så de begynder at kende hinanden, og alle er forventningsfulde.

Konkrete mål for omsætningen i den nye Irma Hellerup Station tør butikschefen ikke løfte sløret for. Det er det altsammen for nyt til.

– Det vil være rent gætteri, hvor vi ender. Lige nu skal vi bare have butikken op at køre og byde kunderne indenfor, siger Frank Sussemiehl.
DLO Danmarks Leder Organisation | CVR: 17160117 | Markvangen 3, 8260 Viby J