Artikel 2

Kongelig hofleverandør julepynter Dagli’Brugs

Kongelig hofleverandør Bjarne Als fra Bering House of Flowers har forvandlet Dagli’Brugsen Øse til et eventyrligt julelandskab. Uddeler Kim Rudebeck i Dagli’-Brugsen Øse i Nordenskov er typen, der går all-in, når han får en idé.

Ved et »Open by night-arrangement« for et par år siden forsøgte han sig med halv pris på varerne frem til kl. 24. Det udviklede sig så voldsomt, at sidste kunde først forlod butikken kl. halv to om natten.

Han gav den også fuld skrald et år, da julefrokosten for hele personalet blev holdt på et fornemt fynsk slot. Denne julefrokost talte for 3, og de næste par år blev der ikke gjort meget ud af juletraditionen.

Mandag 30. oktober gav Kim Rudebeck den gas igen, da den vestjyske brugsforening tæt på Varde fik besøg af kongelig hofleverandør Bjarne Als fra Bering House of Flowers sammen med 4 medarbejdere.
 
Deres opgave var at forvandle butikken fra en almindelig DagliBrugs til et eventyrligt julelandskab, som kan opleves frem til 31. december.

Ideen til at invitere Bjarne Als og hans team til Nordenskov til det utraditionelle arrangement fik Kim Rudebeck, da han sad og så TV-udsendelsen »Hofleverandørerne«, hvor Bering House of Flowers juleudsmykkede et hotel i Aarhus.

– Jeg sagde til min kone: Det kan vi også gøre i Nordenskov, fortæller Kim Rudebeck.
 
Det troede hans kone ikke på i første omgang. Men uddeleren gik til sin bestyrelse, og den vendte tommelfingeren opad til at ofre mange penge på den eksklusive juleudsmykning.
 
Eneret på udsmykning
Ejeren af Bering House of Flowers, Bjarne Als, var med på ideen, og efter to besøg i Dagli’Brugsen Øse havde han planlagt juleudsmykningen, som det tog Bjarne Als og 4 medarbejdere 2 hele dage at realisere.
Prisen for den fornemme juleudsmykning vil Kim Rudebeck ikke ud med. Men billigt har det ikke været, vil han godt røbe.

– Vi har sikret os eneret, så vi er den eneste dagligvarebutik i landet, som præsenterer en juleudsmykning af Bjarne Als i 2018. Vi regner med, at det vil få en masse mennesker til at komme og se udsmykningen, siger Kim Rudebeck.

Derudover ser han det som en gave til butikkens mange trofaste kunder – og en investering i at fastholde Dagl’iBrugsen som byens samlingspunkt.

Nordenskov har godt 700 indbyggere, og med relativt kort til handelsbyerne Varde og Esbjerg kræver det kreativitet at sikre, at byens eneste dagligvarebutik overlever.

– Det er både sjovt og nødvendigt, at vi skiller os ud. Hvis ikke vi gør noget, så er vi her ikke i fremtiden, og heldigvis har vi som A-forening friheden til gøre noget, der er anderledes, siger Kim Rudebeck.
 
OK med i projektet
 
Udover butikkens egen betaling, som udgør langt den største del, er der kommet beløb ind fra sponsorer, bl.a. har Coops Innovationspulje bidraget med 10.000 kr. Samtidig er OK a.m.b.a. gået ind i projektet, og betaler for at butikkens tankanlæg også juleudsmykkes af Bering House of Flowers.

Kampagneprojektleder hos OK, Anne-Mette Kanstrup, fortæller, at selskabet ikke har prøvet at pynte selskabets tankanlæg op før. Men da ideen blev præsenteret, var OK med på den nye vinkel at profilere et anlæg på.

– Vi så skitserne fra Bjarne Als, og vi synes, det så spændende ud. Nu, hvor vi kan se resultatet, er vi ikke blevet skuffet – hverken i mørke eller i dagslys, siger Anne-Mette Kanstrup.
 
Hun håber, at mange folk kommer og ser juleudsmykningen – og at de naturligvis benytter muligheden for at tanke bilen op ved samme lejlighed.
Anne-Mette Kanstrup vil heller ikke fortælle, hvad OKs bidrag til projektet løber op i. Men hun siger, at det »koster noget«, at bestille en opgave hos Danmarks bedste blomsterdekoratør. Blive 5 minutter ekstra Mens Bjarne Als var i fuld sving med at dekorere Dagli’Brugsen Øse, fortalte han, at han blev en kende overrasket, da han blev præsenteret for ideen.

– En Brugs! Hvad? Hvorfor ikke? Sådan tænkte jeg umiddelbart, men der gik ikke lang tid, før jeg så det som en stor udfordring, sagde Bjarne Als.

– En bygning fyldt med ris og mel kombineret med vores dekoration passer ikke umiddelbart sammen. Men det er vores udfordring at få det til at gøre det, og hvis vi kan få flere folk til at komme i butikken og blive der 5 minutter ekstra, så er vores mission lykkedes, tilføjede han.
 
Bjarne Als og hans team på var 2 dage om at lave juleudsmykningen i Dagli’Brugsen Øse, og da de var færdig om aftenen tirsdag 31. oktober, var de klar til at køre videre til en ny opgave i Tønder dagen efter.
DLO Danmarks Leder Organisation | CVR: 17160117 | Markvangen 3, 8260 Viby J