Artikel 2

Coop sælger Sønderhøj

Coop sætter ejendomskomplekset Sønderhøj og MegaSyd i Viby ved Aarhus til salg.
Der er tale om ejendomme med areal på i alt ca. 114.000 kvm, som tidligere husede FDBs Viby Fabrikker.

Hele komplekset, som alt overvejende er udlejet, er udbudt til salg og forventes at indbringe et milliard-beløb.

– Vi er stolte over projektet, hvor vi har forvandlet et nedlagt fabriksområde til et attraktivt og moderne erhvervs-område, siger Coops formand, Lasse Bolander.

– Vi er færdige med udviklingsprojektet, der blev sat i gang i begyndelsen af 1990erne, og har i dag et ejendomskompleks i meget høj kvalitet, med store stabile lejere, optimal geografisk placering og lange lejemål for langt den største del.

– Da investering i ejendomme, som ikke er til egen brug, er uden for vores kerne forretning, og ejendomsmarkedet er gunstigt, er det naturligt at udbyde Sønderhøj og MegaSyd nu, tilføjer Coop-formanden.

Coop har over den seneste tid modtaget et stigende antal henvendelser fra både danske og internationale investorer, som er interesseret i at købe ejendomskomplekset. Derfor er en salgsproces sat i gang.

Provenuet fra salget vil blive brugt til at reducere gæld og finansiere modernisering af Coops butiksnet og digitaliseringen af Coop.

Blandt de største lejere er Arla Foods, Erhvervsakademi Aarhus, Kvickly Viby og Bauhaus.

Det daværende FDB købte den første del af arealet i 1904 og etablerede og drev en række fabrikker op gennem 1900-tallet, hvor der blev producerete alt fra tovværk til sennep og sæbe.

Da produktion stoppede, begyndte FDB i 1996 i stedet at udvikle den attraktive beliggenhed til erhvervsområde med kontorer og butikker.
DLO Danmarks Leder Organisation | CVR: 17160117 | Markvangen 3, 8260 Viby J