Artikel

Demokratiuge giver en stemme til fællesskabet

Coop vil igen i år samle så mange årsmøder og generalforsamlinger som muligt i én fælles demokratiuge Den ligger i uge 17, fra 24.-30. april, og vil som samlende uge give fællesskabet en stærkere stemme og mere indflydelse.

Den fælles demokratiuge markerer, at andelsforeningen Coop er en af Danmarks største medlemsejede virksomheder, som giver medlemmerne mulighed for at deltage og få indflydelse.

Engagement og medlemsdemokrati er Coops og brugsforeningernes livsnerve, som har formet lokalsamfund og dansk dagligvarehandel i mere end 150 år.

For at fejre fællesskabet, demokratiet og medlemmernes indflydelse i Coop og brugsforeningerne, opfordres alle bestyrelser til så vidt muligt at afholde årsmøder og generalforsamlinger i én fælles uge – i år i uge 17 og perioden 24. – 30. april.

– Stærke lokale fællesskaber i og omkring butikkerne og medlemmernes medejerskab og mulighed for indflydelse er helt unikt for brugsbevægelsen. Det understreger, at vores butikker er meget mere end et indkøbssted, fortæller formand for Coop Lasse Bolander.

– Vi er ejet af vores snart to millioner medlemmer, og fællesskabet har altid fyldt meget i andelsforeningen Coop. Det er vigtigt for os at styrke de lokale fællesskaber der, hvor vi bor og handler. Coops medlemmer har mulighed for at bruge butikken til at være sammen i hverdagen om alt fra madfællesskaber, debataftener, sjov for byens børn og samarbejde med områdets andre foreninger. Også – og måske især – i de meget udfordrende tider, vi står i, er det vigtigt at stå sammen og finde fælles løsninger, der knytter den enkelte butik endnu stærkere til det lokalsamfund, de er en del af. Derfor hylder vi nu fællesskabet i en hel uge og håber, at rigtig mange vil gribe muligheden for at gøre noget sammen med vores medlemmer, siger Lasse Bolander.

Kampagnen er på vej – er I med?
Uge 17s årsmøder og generalforsamlinger, der holdes på tværs af Dagli’Brugsen, SuperBrugsen og Kvickly i hele landet, bliver understøttet af en fælles kampagne i alle Coops kanaler.

Med budskabet »Giv en stemme til fællesskabet« opfordrer kampagnen medlemmerne til at bruge deres indflydelse og komme med idéer til Coop og deres egen butik.

I begyndelsen af februar modtog brugskædernes butikker plakater og flyers, som kan bruges til at invitere medlemmerne til at møde op til årets årsmøde eller generalforsamling. Bestyrelsen kan også invitere via Quick Coop, hvorefter medlemmerne modtager invitation til årsmøde eller generalforsamling i Coop app’en. Yderligere materialer kan desuden hentes på coopforum.dk eller via butikkens foreningskonsulent i Coop amba.

En ny tradition
Initiativet med at holde årsmøder og generalforsamlinger i én og samme uge 17 er ved at være en ny tradition i Coop og brugsforeningerne.

Det fælles fokus giver mulighed for at sætte spot på brugsbevægelsens unikke medlemsdemokrati og vise medlemmerne, at de som medejere af Coop og brugsforeningerne har mange måder at handle på og kan bestemme lidt mere.

Så har I et yndlingslokale eller en eftertragtet ordstyrer på årsmødet eller generalforsamlingen, så kan I roligt booke allerede nu. Demokratiugen 2024 bliver også afholdt i uge 17.
 
DLO Danmarks Leder Organisation | CVR: 17160117 | Markvangen 3, 8260 Viby J